Контузия спря Джокович за Ротердам



04-02-2011 17:14 | Станко Димов

Новак Джокович ще пропусне силния турнир "Мастърс 500" в Ротердам заради контузия в рамото, съобщиха организаторите на надпреварата. Шампионът от Australian Open ще вземе няколко дни почивка, а мястото му в основната схема ще бъде заето от холандеца Тиемо Де Бакер.


"Новак Джокович лично ми се обади да ми съобщи, че ще дойде в Ротердам. Последните седмици бяха много уморителни за него, а освен това има травма в рамото. Контузията изисква Новак да почива поне една седмица, преди да се върне да играе на високо ниво. Очевидно той е много разочарован, че няма да играе тук", коментира директорът на турнира Ричард Крайчек.

 

По този начин сърбинът ще трябва поне за малко да се прости с надеждата да измести от втората позиция в ранглистата Роджър Федерер. През 2010-та година Джокович игра полуфинал в Ротердам.


В отсъствието на Ноле, водач в схемата ще бъде световният номер 4 и шампион от миналата година Робин Сьодерлинг.

 

По-късно тази вечер ще бъдат обявени и имената на играчите, които ще получат "уайлд кард" за основната схема. Жребият ще се тегли около 22:15 часа българско време и тогава Григор Димитров ще научи съперника си за квалификациите.


Участие в турнира потвърди финалистът от Мелбърн Парк Анди Мъри. Шотландецът е шампион в Ротердам от 2009-та година, когато на финала победи световния номер 1 Рафаел Надал.


В събота участието си в квалификациите ще започне и първата ракета на България Григор Димитров. Турнирът в Ротердам е от "Мастърс 500" сериите и в родния ефир ще бъде предаван пряко по ТВ+. Наградният фонд на надпреварата е малко над 1 милион евро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини