Успех за Пиронкова в 12-ия й Уимбълдън



04-07-2017 21:30 | Любомир Тодоров

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започна с победа 12-ото си участие в основната схема на Уимбълдън.


Тя се наложи над бившата финалистка от "Ролан Гарос" Сара Ерани с 6:1, 6:4 на корт №5 в "Ол Инглънд клъб". Така българката прекъсна негативната си серия от три поредни загуби в първи кръг в Лондон. Днес тя дебютира, облечена в рокля от собствената си марка  PIRONETIC.

Цвети започна перфектно мача. След 1:1 тя не загуби повече гейм до края на сета. Въпреки превръзката на лявото бедро 29-годишната пловдивчанка се придвижваше добре по корта, сервираше отлично и направи два пробива, за да затвори частта след 26 минути игра.


Във втората част Пиронкова дочака своя миг и направи брейк за 3:2. За съжаление веднага след това Ерани стигна до първите си точки за пробив и успя. Цвети не се притесни и нанесе втори удар - за 5:4, когато направи брейк на 15 след отличен завършващ удар. В следващия гейм полуфиналистката на Уимбълдън от 2010-а губеше с 15:40, но стигна до мачболи и втория път успя!

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Първата ни ракета победи за трети път Сара Ерани след успехите в Сидни през 2014 г. по пътя към титлата и на "Ролан Гарос" миналия сезон, когато българката стигна до четвъртфинал.

Тя направи 4 пробива в мача и наниза 3 аса. Пловдивчанката вкара 51 процента първи сервис и реализира 71 процента от точките при разиграването му. Успехът носи 70 точки за световната ранглиста, където е №131, както и 57 000 лири от наградния фонд.

В следващия кръг Цвети излиза срещу №5 Каролине Вожняцки. Датчанката е сред най-неудобните съпернички на Пиронкова. Тя е загубила и четирите срещи помежду им. За последно обаче те се срещнаха през 2012 година в София в полуфинала на Турнира на шампионките, когато Каро се наложи с 6:4, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини