Глътка въздух за световната №1



04-07-2017 17:16 | Станко Димов

Световната №1 и миналогодишна финалистка Ангелик Кербер се завърна с победа на Уимбълдън. Германката се наложи с 6:4, 6:4 над Ирина Фалкони (САЩ) след близо час и половина игра на централния корт.

Кербер приключи двубоя с 15 печеливши удара и също толкова непредизвикани грешки. Фалкони се отчете с 22 уинъра и 24 грешки.

„Когато стъпих на централния корт всички спомени от миналата година се завърнаха в съзнанието ми. Опитвах се да се концентрирам върху днес, върху новия мач, но съм щастлива, че се върнах”, коментира след срещата германката.  

„Тази година е напълно различна за мен, но в момента гледам само напред към следващите ми двубои. Тя (Фалкони) нямаше какво да губи, дойде от квалификациите и показа добър тенис. Винаги е добре, когато преминеш през труден опонент на старта”, добави водачката в ранглистата.

Във втория кръг Кербер ще премери сили с Кирстен Флипкенс, която по-рано през деня постигна чист успех – 6:4, 6:3 над Мисаки Дои (Япония).

С победа на старта на Уимбълдън се поздрави и Гарбине Мугуруса. Родената в Каракас тенисистка, №14 в схемата, се наложи с 6:2, 6:4 над Екатерина Александрова (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини