Семейният албум на Анди Мъри (снимки)



04-02-2011 15:31 | Николай Драгиев

Семейството на Анди Мъри е било свързано със спорта винаги. Дядото на Анди е бил футболист, което обяснява страстта към играта и на неговия внук. Майката на братята Анди и Джейми Мъри - Джуди пък е в основата на тяхната кариера в тениса. Тя е играла професионално през 70-те години на миналия век.

Интересното е, че тя е имала подобен стил като този на Анди Мъри в момента. "Не си спомням дали някога съм правила уинъри. Само че можех да връщам топката колкото е необходимо и накрая противничката грешеше," признава Джуди.

Тя приключва кариерата си по много странен начин. На турнир в Барселона бива обрана и в крайна сметка със своя баща, решава да прекрати професионалния си път в спорта. След това работи като секретарка и други административни дейности. Била е и дистрибутор на сладки.

След появата на нейните синове тя се връща на корта и започва да обучава Анди и Джейми. Те от своя страна са изключително привързани към нея и до ден-днешен, което е видно за всеки, който следи кариерата на братята.

Интересното е, че в ранните си години Джейми Мъри, който е по-голям от двамата, е бил считан за голям талант. Анди пък винаги се е стремял да навакса изоставането си и дори навремето признава, че най-голямото удоволствие от играта идва, когато победи брат си.

През 1996 година братята Мъри преживяват огромна трагедия в родното градче Дънблейн, което е с 10 хиляди души население. Тогава 43-годишният Томас Хамилтън нахлува в местното училище и открива огън по децата в спортната зала. Загиват общо 16 деца и учители. Анди и Джейми Мъри се спасяват, тъй като по това време са били в кабинета на директора. Това оставя тежък отпечатък върху съзнанието на Мъри. Оказва се, че Джуди Мъри се е познавала с убиеца и дори го е возила в семейната кола.

 

Следващият тежък момент за Анди Мъри е разводът на родителите му. Това става през 2005-а година, макар от много години те на практика да не са поддържали отношения. Той е признава, че му е било трудно да балансира между двамата, които и без това се "съревновавали" за вниманието му. Макар да остава при майка си, той се чувства длъжен поне два дни седмично да бъде и с баща си.

На 12 години Анди Мъри печели престижния турнир Orange Bowl. Три години по-късно заминава за Барселона, където се готви в академията Санчес-Касал. Собственикът Емилио Санчес е брат на известната тенисистка от близкото минало Аранча Санчес Викарио.

През септември 2004 г. Мъри печели US Open за юноши, след като побеждава Серхий Стаховски във финала. Година по-късно, когато е на 18, Мъри завършва годината под номер 65. Оттам започва и прогресът, му който го отвежда непосредствено сред първите петима най-добри играчи към момента.

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ СНИМКИТЕ В СЕМЕЙНИЯ АЛБУМ НА СЕМЕЙСТВО МЪРИ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини