Джокович с втора титла за сезона



01-07-2017 17:46 | Станко Димов

Новак Джокович спечели втора титла за сезона и първа от половин година насам, след като триумфира на турнира на тревни кортове в Ийстборн. На финала сърбинът, поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:2, 6:4 над Гаел Монфис. Любопитен е фактът, че и двамата участваха в надпреварата с „уайлд кард”, която приеха в последния момент.

За Джокович това е първа титла на трева на турнир, различен от Уимбълдън. В преките дуели с Монфис сърбинът вече води с 14:0 победи. Двамата обаче никога до днес не бяха играли на трева.

„Много добре свършена работа, Новак. За 14-и път играем с него, отново се справи. Седмицата беше великолепна за мен. Тревните кортове не са любимата ми настилка, но успях да стигна до финала, което е добър резултат. Уимбълдън? Имам увереност, с моя отбор свършихме добра работа, благодаря им”, коментира в интервюто на корта Монфис.

„Беше великолепна седмица, поздравление за Гаел и неговия екип. Надявам се, че ще стигне далеч на Уимбълдън, в добра форма е, пожелавам му всичко добро. Не беше лесно през седмицата, условията се променяха, но организаторите свършиха отлична работа и ги поздравявам, защото кортът винаги беше перфектен. За първи път участвам тук и оставам с позитивни впечатления. Надявам се да се върна тук отново. Винаги е специално, когато печелиш турнир на трева”, коментира Джокович.

Той каза и няколко думи за Марио Анчич, който ще се присъедини към екипа му за Уимбълдън.
„Анчич ми е много добър приятел. Беше много талантлив тенисист, но за съжаление имаше много контузии. Винаги сме били близки и съм доволен, че ще бъдем заедно с него и Андре Агаси в Лондон”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини