Пиронкова изпусна Халеп



29-06-2017 15:48 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова  изпусна втората в света Симона Халеп при доиграването на осминафиналния двубой в Ийстборн, Великобритания. Мачът беше спрян при 7:6(6), 2:1 и 40:30 за Цвети.


Пловдивчанката, която влезе в схемата като "щастлива губеща", отстъпи след 7:6(6), 6:7(4), 5:7 в равностоен двубой, в който имаше своите шансове за успех.

В началото на доиграването Цвети, която играеше с превръзка на лявото бедро, взе подаването си и дръпна с 3:1. От този момент обаче Халеп спечели четири поредни гейма и при 5:3 сервираше за сета. Тогава Пиронкова се разигра и върна брейка  в последния възможен момент, а после и изравни резултата.


Стигна се до втори тайбрек в срещата. В него Халеп поведе с 4:2 точки при смяната на полетата, а после стигна и до 6:3. Пловдивчанката спаси първия сетбол, но при втория изпрати последната топка в аут.


В заключителната част Цвети първа стигна до пробив за 4:2. Тя успя след топка в аут на финалистката от "Ролан Гарос". Веднага след това обаче Пиронкова изигра слаб сервис гейм и Халеп върна пробива. Румънката направи решителен брейк за 6:5 и след това сервираше за мача. Тя поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с форхенд уинър.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Пиронкова вкара 66 процента първи сервис в мача, като спечели 67 процента от точките при разиграването му. Тя завърши с 3 аса и 3 двойни грешки. Българката направи 5 пробива от 11 възможности, а допусна 6 от 19 шанса на Халеп.

За участието си в Ийстборн Цвети заслужи 68 точки за световната ранглиста и 9850 долара от наградния фонд. Утре тя ще научи името на първата си съперничка на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини