Гришо: Развълнуван съм, нямам търпение пак да играя



24-06-2017 08:36 | Николай Драганов

Шестият поставен в схемата Григор Димитров и шампион от 2014 година достигна до полуфиналите в тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 500 в Куинс. Гришо записа труден успех над Данийл Медведев с 6:3, 3:6, 6:3, а в битка за място на финала ще срещне стар познайник в лицето на Фелисиано Лопес. Именно в епичен мач с три тайбрека срещу испанеца Димитров спечели своя трофей от тази надпревара преди три години. 


"Не ми беше лесно да изиграя мача, който исках днес, така че играх с малко повече слайс и опростих играта си. Просто трябваше да разчитам на определени оръжия и да играя добре в правилните моменти", коментира Гришо след победата над младия си руски съперник вчера.


"На полуфинал в турнира съм. Гледам позитивно, развълнуван съм да изляза отново на корта и да играя. Мина известно време, откакто съм се чувствал така добре на корта, така че ще се опитам да се възползвам от момента и да се фокусирам изцяло върху своята игра", добави българинът.


"Фели е изключително добър играч на трева. Той знае отлично какво трябва да прави на корта. Също така е много опитен", коментира Димитров следващия си съперник.

 
"Много съм щастлив от всичко, което се случва през тази седмица. Мисля, че играя страхотно. Фактът, че достигнах до финал в Щутгарт е много важен за мен, дойдох в Куинс с голяма увереност. Надявам се да продължа този поход", заяви от своя страна Фелисиано Лопес, който надигра Томаш Бердих в изключително оспорван двубой. 


В другия полуфинал един срещу друг се изправят четвъртия в схемата Марин Чилич и Жил Мюлер. Двама американци бяха сломени на четвъртфиналите - Мюлер се наложи над Сам Куери, докато Чилич победи Доналд Йънг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини