Азаренка: Няма да е лесно, но обичам тениса



Азаренка: Няма да е лесно, но обичам тениса
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-06-2017 11:03 | Николай Драганов

Женският тенис турнир на трева в Майорка през тази година ще се запомни с едно голямо събитие - завръщането на корта на бившата №1 Виктория Азаренка. Година след последното и участие в турнира на Ролан Гарос 2016, 27-годишната Вика, която стана майка през декември миналата година, обясни как смята да започне новата фаза в своята кариера.


"Няма да е лесно", призна Вика, която ще изиграе тази вечер първия си двубой срещу Риза Озаки. "Не е като да съм била контузена. В тези месеци работих върху техниката, движенията, превенцията на контузии, за да удължа кариерата си", добави тя.


"Обръщам много повече внимание на детайлите, за да съм готова и да се подобрявам", посочи Азаренка, а запитана какви са нейните цели, отвърна внимателно: "Искам просто да се трудя здраво, защото не съм се състезавала от една година и общо две на трева".


"Ще бъде много важно да намеря емоционален и физическа баланс, за да си върна състезателния ритъм отново", подчерта Вика и уточни, че едва преди месец е установила, че наистина е време за завръщане. "Исках да тренирам с истинска цел пред себе си", каза бившата №1.


"Ако се завръщам, то е защото вярвам, че мога да бъда по-добра и да продължа да се наслаждавам. Тенисът никога не е бил най-важвата част от живота ми, въпреки че съм правила много жертви заради него. Сега ще трябва да намирам време и за сина си. Но обичам да играя тенис и се връщам заради това", обобщи тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини