Стан: Гледам голямата картина и вадя позитивите



12-06-2017 09:07 | Николай Драганов

Носителят на трофея от "Ролан Гарос" през 2015-та година Стан Вавринка не успя да повтори успеха си и загуби първи финал в турнир от Големия шлем. Швейцарецът не успя да се противопостави на Рафаел Надал, който беше над всички по време на целия сезон на клей и триумфира с рекордните титли №10 не само в Париж, но и в Монте Карло и Барселона.


Въпреки поражението, Вавринка призна, че е доволен от достигането до нов финал в турнир от Шлема. "Бях доста нервен сутринта преди мача, относно финала и своя съперник. Но когато влязох на корта се насладих да бъда на още един голям финал. Това винаги е нещо специално и трябва да си способен да видиш голямата картина", каза Вавринка.


"Резулатът не беше добър. Мачът не беше добър. Но в края на деня има много позитиви, които мога да извадя от последните няколко седмици", заяви швейцарецът, който спечели и турнира в Женева преди да дойде на "Ролан Гарос".


"Преди три седмици наистина бях зле, не играех добре, не печелех мачове в "Мастърс" турнирите. Имаше много съмнения в играта ми. В последните три седмици обаче спечелих трофея в Женева и играх финал в Големия шлем, така че това е нещо сериозно за мен", подчерта той.


Стан не спести комплиментите си за Надал, който успя да направи немислимото - да спечели десет пъти един от турнир от Шлема. "Стореното от него е нещо много голямо за спорта. Той играе по-добре от всякога. Той е невероятен боец. Винаги има още една топка, която се връща към теб. Винаги тя отскача високо. И винаги отскокът е по-различен от онзи, който може да направи който и да било друг играч. Кара те да си чудеш дали изобщо можеш да го победиш", обясни усещането Стан.


Вавринка назначи Пол Анакон за сезона на трева с надежда да му помогне да спечели единственият трофей от Шлема, който няма досега - Уимбълдън. "Искам да прогресирам. Много съм щастлив от своя екип и всички около мен. Но имахме някои дискусии относно необходимостта от нова визия и поглед към играта ми. Затова решихме да наемем Пол. Той има много опит, така че се надявам да ми помогне да се движа в правилната посока", посочи швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини