Мария Йовкова с 3 медала от Балканиадата (видео)



11-06-2017 14:33 | Любомир Тодоров

Националката на България за жени по тенис на часа Мария Йовкова спечели три медала от 25-ите Балкански игри за кадети, кадетки, юноши и девйоки, които се проведоха в кк "Албена". С бронза в отборното при девойките 18-годишната Йовкова си тръгва с рекордните четири отличия.


Мария и Есин Саид записаха единствения финал за страната ни в неделя. На двойки те отстъпиха на туркините Караман и Кулакчекен с 0-3 гейма (9:11, 3:11, 8:11). В първия гейм българките стигнаха до 9:9, но след това загубиха две поредни точки след липса на шанс.

 

"Яд ме е, че загубихме финала. Наистина в първия гейм накрая пропуснахме да спечелим. Все пак това беше една добра подготовка за европейското първенство за юноши и девойки в Португалия следващия месец", каза за Tennis24.bg Мария.


На единично тенисистката от Асеновград е с бронз. Също трета остана Йовкова на смесени двойки, където игра заедно със Стефан Тодоров.


Бронзови медали за България взеха още двойките при юношите Стефан Тодоров/Константин Вътов и при кадетките Калина Христова/Ивет Илиева.


Видео от финалния ден и награждаването - ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини