Виландер: Ето как Стан може да бие Надал



11-06-2017 12:06 | Николай Драганов

В интервю пред "Ройтерс" седемкратният шампион от Големия шлем и коментатор на Евроспорт от 2002 година Матс Виландер анализира предстоящия финал на "Ролан Гарос" между Стан Вавринка и Рафаел Надал.


Бившият тенисист обясни как швейцарецът може да спре Надал по пътя му към рекордната 10-та титла в Париж. "Сигурен съм, че Стан ще отдели достатъчно време, за да измисли как отскачат високите топки и откъде трябва да удря своя бекхенд с една ръка".


"Мисля, че разликата между Стан и Доминик Тийм е, че Вавринка има най-добрият бекхенд с една ръка на всички времена. Освен това е много силен в горната част на тялото, така че може да поема високите форхенди на Надал рано и да ги праща върху линиите", обясни Виландер.


"Той има достатъчно мощ, така че Надал да не може да тича наоколо и да наглася топката си от бекхенд на форхенд. Ако не успее да стори това, тогава този финал ще прилича на всички онези, спечелени от Надал", добави шведът.


Според него титлата на Вавринка от 2015 година, спечелена в момент, когато Джокович беше определян за големия фаворит на финала, може да му помогне и днес.

 

"Мисля, че ще му бъде от полза това, че вече е печелил тук. Това те освобождава и те кара да вярваш, че можеш да спечелиш. Ако Стан изиграе правилния мач, Надал ще бъде под голямо напрежение, защото той иска много тази победа", завърши Матс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини