Рафа Надал ще спори за 10-а титла на Ролан Гарос



09-06-2017 21:09 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за 10-и път в кариерата си за финал на „Ролан Гарос”. Испанецът записа нова трисетова победа, този път с 6:3, 6:4, 6:0 над Доминик Тийм. Двубоят между двамата се очакваше с огромен интерес, тъй като австриецът единствен успя да победи Матадора на червено през сезона – на четвъртфиналите в Рим преди няколко седмици.

Днес обаче Надал беше безпощаден и за момент не изпусна контрола на двубоя. Краля на клея продължава да няма загубен сет от началото на турнира!

Съперникът на Надал в неделния финал ще бъде Стан Вавринка, който в първия полуфинал надви Анди Мъри с 3:2 сета след 4 часа и половина битка. Швейцарецът никога не е побеждавал Рафа на „Ролан Гарос”, но пък има успех над него на финал в Шлема – Australian Open 2014.

Като цяло Вавринка е със 100% актив във финалите си в Шлема – 3 от 3, но същото важи и за Рафа конкретно в Париж, където той има 9 трофея от 9 участия на финал до момента. Ако спечели и в неделя, испанецът ще стане първият в историята, който е ставал шампион 10 пъти в един турнир от Големия шлем.

За Надал неделният финал ще бъде 22-и в Шлема. До момента испанецът има 14 спечелени титли, последната от които именно на „Ролан Гарос” през 2014-а. В хода на турнира испанецът загуби едва 29 гейма, което е личен рекорд за него.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини