Мъри обърна Нишикори, предстои нова битка с Вавринка



07-06-2017 20:21 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри загуби първия сет на своя четвъртфинал на "Ролан Гарос" срещу Кей Нишикори, но успя да осъществи обрат и в крайна сметка и се класира напред след 2:6, 6:1, 7:6(0), 6:1.


Това бе девета победа за Мъри от 11 двубоя с Нишикори, като британецът успя да си отмъсти за миналогодишния US Open, когато Кей стигна до петсетова победа отново на четвъртфинал.

 

Японецът изигра почти перфектен първи сет, но Мъри отвърна подобаващо във втория. Третата част се оказа решаваща, като двамата решиха спора в тайбрек, спечелен категорично от световния №1. В четвъртия сет Нишикори започна с ранен пробив още в първия гейм, но за съжалението на феновете му това се оказа и единственият спечелен гейм докрая на мача. 


В опит за втора поредна година да се класира на финал в Париж, Анди Мъри ще се срещне Стан Вавринка, който по-рано днес надигра категорично с 3:0 Марин Чилич.


До този момент двамата имат 17 срещи помежду си, като световният №1 води с 10:7 победи. Тазгодишният полуфинал в Откритото първенство на Франция ще е повторение на миналогодишния, когато двамата отново се срещнаха на тази фаза, а крайният успех бе за Мъри след 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

 

След това двамата играха и на финалите в Лондон, а Мъри отново се оказа победител, но преди тези два двубоя Вавринка бе в серия от три поредни успеха. 


Швейцарецът може да се похвали и с титлата в Париж през 2015 година, докато Мъри все още не е усещал вкуса на крайния успех в парижката столица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини