Джокович може да измести Федерер съвсем скоро в ранглистата



31-01-2011 22:07 | Николай Драгиев

В челото на ATP световната ранглиста промените са по-малко от тази при жените след Australian Open, но затова пък интригата е не по-малко вълнуваща.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович се приближи на 75 точки от втория в света Роджър Федерер. Сърбинът вероятно ще участва на "Мастърс 500" в Ротердам от следващата седмица и ако това се случи, то той ще има всички шансове да изпревари ФедЕкспрес.

С успеха на Джокович в Мелбърн челната тройка доста категорично се откъсна от останалите състезатели, които трудно ще успеят да се намесят в борбата за тези места в обозримо бъдеще.

Давид Ферер изскочи на шесто място в света, но то не е рекордно за него. Испанецът е стигал и до четвърта позиция през 2008 година.

Към топ 10 се насочва и Станислас Вавринка, който вече е 14-и.

Регрес с по пет места бележат Жо-Вилфред Цонга и Марин Чилич, които не защитиха силните си игри на Australian Open от преди година.

Руснакът Николай Давиденко се срива с 10 места и вече е 35-и в ранглистата. Добрата новина за него е че, той няма почти нищо за защита до края на 2011 и ще може да се върне дори в топ 10.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини