Гришо: Имам да подобрявам много, това и ще направя



06-06-2017 12:34 | Николай Драганов

Пет турнира, девет мача и пет загуби - това е балансът на Григор Димитров в сезона на клей, който не успя да достигне дори до четвъртфинал в нито една от надпреварите, в които все участие. 


Това припомня италианският тенис сайт Livetennis.it, пред който Григор Димитров признава, че сезонът на клей е най-трудната му част от годината и очаква с голямо нетърпение тревата, надявайки се да прекъсне негативния момент.


"Чувствам се доста деморализиран и имам много да подобрявам преди сезона на трева, но точно това смятам да направя", заявява Гришо, който се намира под №13 в ранглистата. 


"Трябва да остана позитивен, да продължава с ежедневните си тренировки и да работя, за да бъда по-добър", добавя той.
Димитров отстъпи на Кареньо Буста в Париж, Дел Потро в Рим и Тийм в Мадрид, припомня изданието. Сега обаче е време за тревата, за която Григор заявява, че се надява "да се подготви физически", а основата трябва да бъде поставена с "работа във фитнеса". 


"Това е единственото нещо, което мога да направя в момента, независимо какво се случва, трябва да остана спокоен и да продължа по пътя си", добави Димитров, който спечели две титли от началото на 2017-та година и достигна до полуфинал на Australian Open.


"Завръщането на увереността е въпрос на време", подчертава Гришо, който ще се започне сезона на трева на турнира в Щутгарт, а след това ще играе и в Куинс, където спечели титлата през 2014-та и игра финал през 2015-та година.

 

Междувременно Димитров публикува снимка в Инстаграм, под която написа: "Следващата глава - трева"

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини