Джокович този път спечели в 3 сета



04-06-2017 22:06 | Любомир Тодоров

Шампионът от "Ролан Гарос" Новак Джокович се класира за четвъртфиналите в Париж сравнително лесно.


Вторият поставен сърбин се наложи над Алберт Рамос-Виньолас от Испания със 7:6(5), 6:1, 6:3 след два часа и 27 минути игра на централния корт "Филип Шатрие". В предишния кръг той игра 5 сета срещу Шварцман.


Началото беше за левичаря от Барселона. Той проби в откриващия гейм, а когато Ноле изравни за 2:2, постигна нов брейк. Сърбинът върна и него при 4:4 и после нещата стигнаха до тайбрек. В него Джокович дръпна с 4:0 точки, но Рамос изравни при 4:4 и после при 5:5. Сърбинът спечели следващите две подавания и затвори сета.


Във втората част интрига нямаше. Бившият номер едно в света поведе с 4:0 гейма и след това стигна до сетбол в седмия гейм при сервис на испанеца и незабавно го реализира.


Ноле проби за 2:0 в следващия сет, но Рамос-Виньолас го върна тутакси - при това на нула. В четвъртия гейм двамата сътвориха чутовно разиграване, които продължи 44 удара. Джокович сложи точка на спора с брейк за 4:2 и след това рутинно спечели двубоя.


Сърбинът записа 34 печеливши удари в срещата при 30 непредизвикани грешки.


Следващият опонент на Джокович е Доминик Тийм, срещу когото игра миналата година на полуфинал в Париж. Новак води с 5-0 победи срещу австриеца. За последно те се срещнаха през май на полуфинала в Рим, когато белградчанинът спечели с впечатляващото 6:1, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини