Шестима убити при 2 атаки в Лондон



04-06-2017 08:55 | Tennis24.bg

Шестима души са убити при две терористични атаки на Лондон бридж и пазара Бороу маркет в центъра на британската столица в събота вечерта. 


48 души са ранени, десетки са откарани в болници, съобщи в комюнике лондонската полиция, цитирана от Ройтерс. Един от ранените е полицай, който е бил намушкан.


Според силите на реда нападателите са били трима и всички те са ликвидирани, като те са включени в броя на жертвите.


Инцидентите на Лондонския мост и пазара Бороу маркет в британската столица се разглеждат като терористични атаки, заяви в Туитър британската полиция, цитирана от Франс прес. Към 2:00 часа българско време на 4 юни няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидентите в Лондон, съобщиха от външното ни министерство.

 

Бял товарен микробус се вряза в множество пешеходци на моста Лондон бридж, а нападателите са били застреляни от въоръжената полиция при свързан инцидент на близкия пазар Бороу маркет, където има много барове и ресторанти. Полицията е била повикана в 22:08 часа местно време.

 

Въоръжените полицаи реагираха много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бороу маркет в рамките на осем минути след първото повикване, каза шефът на контратерористичните операции Марк Роули.


Нападенията в Лондон стават няколко дни преди изборите във Великобритания и две седмици след атаката в Манчестър по време на концерт на Ариана Гранде.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини