Ден трети в Париж - радост за България и изненада при мъжете



31-05-2017 09:16 | Николай Драганов

Третият ден от "Ролан Гарос" донесе радост на българските почитатели на тениса, които видяха победата на Цветана Пиронкова над Мона Бартел. Цвети се наложи с 6:0, 6:4 и запази шансове да повтори прекрасното си представяне от миналата година, когато достигна до четвъртфинал. Във втори кръг пловдивчанката ще има тежко изпитание в лицето на Елина Свитолина от Украйна.


Вчерашният ден предложи на зрителите в Париж и по целия свят първата сериозна изненада в схемата при мъжете, а именно отпадането още на старта на Александър Зверев. Младият германецът дойде във френската столица като един от скритите фаворити, тъй като само преди седмица спечели "Мастърс" турнира в Рим, надигравайки на финала Новак Джокович.

 
Вчера обаче Зверев беше спрян от опитния Фернандо Вердаско след 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 в полза на испанеца. Всъщност мачът между двамата беше от програмата за втория ден, но бе прекъснат и продължен във вторник. Следващият съперник на 33-годишният Вердаско ще бъде французинът Пиер-Юг Ербер, който в първи кръг надигра американеца Джаред Доналдсън.


На корта вчера видяхме и световния №1 Анди Мъри, който загуби сет срещу Андрей Кузнецов, но все пак продължава напред след 6:4, 4:6, 6:2, 6:0. Във втори кръг финалистът от миналата година Мъри ще се изправи срещу словашкия левичар Мартин Клижан.  Той отстрани в петсетова драма намиращия се на 285-о място в света Лоран Локол, а след поражението корсиканецът предизвика скандал, като не подаде ръка на съперника и го обвини в симулация


Победа на старта записа шампионът от 2015 година Стан Вавринка, който се наложи с 6:2, 7:6 (6), 6:3 над квалификанта Йозеф Ковалик. Във втория кръг швейцарецът ще премери сили с Александър Долгополов.


Успешно започна "Ролан Гарос" и за Хуан Мартин дел Потро и един от най-силно представящите се играчи от началото на сезона Ник Кириос. Аржентинецът се наложи с 6:2, 6:1, 6:4 над сънародника си Гуидо Пея, а във втори кръг Хуан Мартин ще се изправи срещу Николас Алмагро, надиграл Маркос Багдатис. Борещият се с няколко травми Кириос пък надигра опитния Филип Колшрайбер от Германия с 6:3, 7:6(4), 6:3 и ще играе във втори кръг срещу Кевин Андерсън.   

 

Известни затруднения на старта имаше Кей Нишикори, който загуби сет от Танаси Кокинакис, но все пак стигна до победата след 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. Следващия съперник на осмия в схемата японец ще бъде Жереми Шарди.
Напред продължава и Томаш Бердих, който също даде един сет на съперника си в лицето на Ян-Ленард Щруф, но записа краен успех след 6:1, 6:1, 4:6, 6:4 в отделните части. Във втори кръг чехът ще се изправи срещу Карен Качанов от Русия. 


При жените най-важното от вчерашния ден освен победата на Пиронкова беше победата на една от фаворитките за титлата Симона Халеп, която надигра Яна Чепалова от Словакия след 6:2, 6:3 в отделните части. Напред продължават още Агниешка Радванска, Карла Суарес Наваро, Мадисън Кийс, Южени Бушар и други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини