Пиронкова срещу „сензацията на сезона” в Париж



30-05-2017 13:56 | Станко Димов

Цветана Пиронкова прекъсна негативна серия от 7 последователни загуби в основна схема на турнири от календара на WTA, побеждавайки Мона Бартел с 6:0, 6:4 в първия кръг на „Ролан Гарос”. Пловдивчанката, четвъртфиналистка в Париж от миналата година, вече научи името на следващата си съперничка – Елина Свитолина.

Украинката спокойно може да бъде определена като „сензацията на сезона”, след като до момента има спечелени цели 4 титли през годината. 22-годишната тенисистка триумфира на твърди кортове в Тайван и Дубай през януари и февруари, а в сезона на клей в Европа беше над всички в Истанбул и Рим. Трофеят във Вечния град е най-значимият в кариерата на Свитолина до момента.

Освен 4-те титли, украинката може да се похвали също с полуфинал в Бризбън и победа над световната №1 Ангелик Кербер в двубой от „Фед Къп”.

В момента Свитолина се намира на 6-а позиция в ранглистата на WTA, където Цветана Пиронкова е 77-ма. Двубоят между българката и украинката ще бъде в четвъртък. До момента те никога не са се срещали в официален мач.

Миналата година Свитолина достигна до IV кръг (осминафинал) в Париж. Най-доброто ѝ постижение в турнира е участието на четвъртфинал през 2015-а. Пиронкова също може да се похвали с четвъртфинал – 2016.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини