Давиденко: Не мога да бъда идол за хората, ако не бия Федерер



25-01-2010 21:28 | Станко Димов

Руснакът Николай Давиденко остана много доволен от трудната си победа над Фернандо Вердаско, която го прати на 1/4 финалите на Откритото първенство на Австралия.

"За мен бе голяма изненада, че не спечелих тайбрека в четвъртия сет, а обикновено съм напълно концентриран като се стигне до такива геймове, и повечето ги печеля. Този обаче бе истинско разочарование. Наистина бях много уморен, когато почна петият сет. Много трудно ми бе да играя срещу Фернандо, той е тенисист, който се движи много, а също така спечели голям брой точки от форхенд.

"Не беше лесно да се справя с него, радвам се на успеха, той е много ценен за мен. Нандо е наистина много силен физически и психически. Това се видя и в този мач, той бе уверен в себе си и е способен да изиграе много подобни мачове.

"Радвам се, че ще играя с Федерер.  Той е най-добрият и винаги е предизвикателство да излизаш срещу него. Федерер е номер 1 в света, а аз съм номер 6. Няма как да стана идол на хората, ако не го побеждавам", анализира Давиденко ситуацията си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини