Ноле: Сбъдната мечта е да работя с Агаси



23-05-2017 09:02 | Николай Драганов

Световният №2 Новак Джокович призна, че е сбъдната мечта за него да има треньор като Андре Агаси. Двамата ще започнат работа официално по време на тазгодишния "Ролан Гарос", а най-вероятно и след това, макар сърбинът да не разясни в подробности как ще бъде организирано сътрудничеството му с американеца.


"Да имаме Андре Агаси за треньор е сбъдната мечта, честно казано. Той е човек, на който се възхищавах като по-млад. Имаме сходен стил на игра, много сходен. Той беше считан за един от най-добрите играчи на ретур, а аз също залагам много на това през кариерата си. Има много сходства. Но също и в траекторията на неговия възход, след като беше изпаднал до №140, но успя да се завърне като №1", коментира Джокович.


"Мисля, че този опит - да изпита различни предизвикателства в живота и въпреки това да се завърне на върха, да покаже издръжливост и сила - това е нещо, което мога да науча. Той е преминал през всичко онова, което аз преживявам днес и изобщо в кариерата си. Той разбира какво е да бъдеш един от топ играчите", обясни сърбинът.


"Той разбира какво е да спечелиш всички турнири, защото го е правил. Ще бъде невероятно приключение и за двама ни", подчерта Ноле, но добави, че е амбициран да добави още отличия от Големия шлем към своите 12 титли.


"Обичам този спорт с цялото си сърце, наистина. Все още изпитвам огромна страст и мотивация да се представям добре. Докато имам този пламък в себе си, ще продължавам да се боя и се надявам, че ще оставя още по-голям отпечатък. Може би вече съм заслужил, или ще заслужа с още успехи, да бъда сред най-великите в нашия спорт. Разбира се, това е една от най-големите мотивационни сили и привилегии - да те споменават редом с Андре Агаси, например, или Борис Бекер, Пийт Сампрас, Роджър Федерер, Рафаел Надал. Тези играчи, записали името си с големи букви в този спорт", обобщи Ноле. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини