Шампионката Свитолина: Винаги мисля позитивно



22-05-2017 09:56 | Николай Драганов

Елина Свитолина се изкачи до рекордната за нея 6-та позиция в ранглистата след победата си над Симона Халеп на финала в Рим. В двубой пълен с обрати, украинката се наложи след 4:6, 7:6, 6:1. 


"Знаех, че на първо място трябва да съм търпелива, защото тя връща доста топки, принуждава те да грешиш някои лесни удари, тъй като си под напрежение. Това е нейната игра. Понякога доминира много, играе мощно. Трябваше да бъда търпелива и да чакам своите възможности", обясни Свитолина своята тактика.


"Щастлива съм, че издържах на напрежението, особено в началото на турнира, когато имат някои тежки двубои. Един от най-тежките беше тайбрека с Ализе Корне (бел.ред. - спечелен от нея с 13:11), а след това и тайбрека срещу Каролина Плишкова (бел.ред. - спечелен с 11:9)", припомни тя.


Свитолина обяви, че не черпи увереност от победите, а от своята психика. "Не трупам самочувствие от мачовете, то трябва да идва от моята психическа сила, защото никога не знаеш какво може да се случи. Винаги се опитам да се боря и да не мисля негативно, а точно обратното. Знам, че трябва да продължа да работя, да продължам напред, да се развивам и да правя нови неща. Това и правя и мисля, че се получава", подчерта шампионката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини