Гофен: Мога да стигна далеч в Париж



Гофен: Мога да стигна далеч в Париж
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-05-2017 09:20 | Николай Драганов

Световният №11 Давид Гофен демонстрира оптимизъм преди началото на "Ролан Гарос". 26-годишният състезател ще играе за шеста поредна година в Откритото първенство на Франция, което през този сезон стартира на 28 май.


През миналата година той достигна до четвъртфиналите, което беше и най-доброто му постижение. Той обаче изрази надежди през този сезон да подобри това постижение. Белгиецът се представя силно от началото на 2017-та година и заема пета позиция в годишната ранглиста, като пред него са само Надал, Федерер, Тийм и Зверев.


"Изиграх доста мачове на клей, чувствам се здрав и това е много добре преди началото на турнир от Големия шлем. Мисля, че мога да достигна далеч, но зависи от жребия. Всеки мач ще бъде труден, но да, ако мога да направя една стъпка напред спрямо миналата година, това ще бъде прекрасно", коментира Гофен.


Белгиецът е спечелил две ATP титли в своята кариера - през 2014-та година в Метц и Кицбюел. Той има още шест загубени финала, включително два през тази година, един от които на турнира в София, загубен от Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини