Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал



20-05-2017 18:13 | Николай Драганов

Александър Зверев се класира за своя първи "Мастърс" финал в кариераса след победа с 6:3, 6:7(5), 6:1 над Джон Иснър в първия полуфинал при мъжете на турнира в Рим. 


20-годишният германец записа трета победа от три мача срещу Иснър, като и двата им предишни сблъсъка бяха в надпревари от "Мастърс" категория - в Шанхай през 2016 и тази година в Индиън Уелс, когато Зверев стигна до успеха след три тайбрека.


До този момент в кариерата си Саша Зверев имаше няколко четвъртфинала в "Мастърс" надпревари, но още с победата над Раонич младият германецът подобри това постижение. Утре той ще има възможност да спечели първи трофей от тази категория, а негов съперник ще бъде победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Доминик Тийм.


Зверев става и най-младият играч, достигал до финал на "Мастърс" турнир след Новак Джокович, който през 2007-ма година в Маями беше на 19 години. Саша е и първият германец финалист от 2002 година насам, когато до тази фаза достигна Томи Хаас. 


Общо в кариерата на Зверев финалът ще бъде под №6, като германецът е спечелил три титли до този момент - една през 2016-та година и две през този сезон - в Мюнхен и Монпелие.


Двубоят между Зверев и Иснър започва равностойно, като намиращият се под №17 в света германец успя да се възползва от единствената точка за пробив, открила се пред един от двамата играчи на корта в първата част в петия гейм за 3:2. 


Повече от равностоен беше и вторият сет, в който двамата сервираха отлично и този път точки за пробив изобщо не се откриха. В тайбрека Саша загуби първите си два сервиса, а Иснър успя да победе с 5:0. Германецът не се предаде и върна първия минибрейк, но нямаше сили за повече.


В третия сет Зверев успя да стигне до ключов пробив още в във втория гейм и набързо поведе с 3:0, а при 3:1 се измъкна от резултат 0:40 в своето подаване. Иснър така и не успя да преодолее това разочарование и още в следващия гейм на свой ред допусна втори пробив, а минута по-късно с категоричен гейм Саша затвори мача в своя полза. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини