Тийм: Изиграх един от най-добрите си мачове



20-05-2017 09:21 | Николай Драганов

Доминик Тийм най-после намери начин да спре Рафаел Надал и след два поредни изгубени финала успя да се наложи над испанеца на четвъртфиналите на турнира в Рим. Австриецът започна двубоя много агресивно още от самото начало, непрекъснато търсеше уинъри и рядко пропускаше.


"Заложих на много агресивен стил, защото знаех, че ако искам да имам шансове, ще трябва да направя нещо по-различно и да бъде по-агресивен", призна след своя успех с 6:4, 6:3 над Надал младият австриец.


"Знаех, че топките ми влизат в корта, може би ще имам шанс. Ако не - можи би щях лесно за загубя. Но днес просто беше един от онези дни, в които чувстваш топката и ракетата отлично, а много рискови удари просто се получат", придна Доминатора.


"Беше много, много добро представяне. Може би един от най-добрите ми мачове", добави Тийм, който вече има 17 победи и 3 загуби в сезона на клей през този сезон. На полуфиналите срещу Джокович ил Дел Потро той ще търси четвърти финал за сезона. И срещу двамата си потенциални съперници австриецът засега не е записвал победи.


"Това е много трудна ситуация в тениса. Предния ден си записал голяма победа, а утре те чакат Джокович или Дел Потро. Много, много трудно. И двамата са невероятни, големи играчи. Ще бъде много оспорван мач помежду им, който и да спечели - ще трябва да се изправя срещу него", коментира световният №7. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини