Дел Потро с нов успех в Италия



17-05-2017 17:23 | Любомир Тодоров

Хуан Мартин дел Потро записа втора победа на "Мастърс 1000" турнира в Рим, след като на старта отстрани Григор Димитров.


Аржентинецът днес се наложи със 7:5, 6:4 над британеца Кайл Едмънд след час и 48 минути игра. И в двата сета Делпо не успя да затвори при първите си възможности, благодарение на борбеността на 22-годишния Едмънд.


В първата част Дел Потро проби за 4:3, а при 5:4 сервираше за сета. Британецът обаче върна брейка, само за да бъде пробит отново от Кулата от Тандил, който от втори опит спечели частта. Във втората олимпийският вицешампион поведе с 5:2, но отново Едмънд върна единия пробив. В десетия гейм южноамериканецът подаваше отново за мача. Той пропиля две възможности, но при третата ликува, след като форхендът на съперника му спря в мрежата.


Дел Потро завърши със 7 аса и 3 двойни грешки. Той вкара 66 процента първи сервис и спечели 74 процента от точките при разиграването му.


В третия кръг аржентинецът се изправя срещу №7 в схемата Кей Нишикори. Хуан Мартин води с 4-1 победи, но последният двубой беше спечелен от японеца. Той се наложи със 7:5, 6:4 в Базел миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини