Бивш №10 прекрати кариерата си



Бивш №10 прекрати кариерата си
Свързани играчи
Тагове
15-05-2017 15:32 | Станко Димов

Хуан Монако прекрати състезателната си кариера. 33-годишният аржентинец обяви новината с емоционално обръщение в социалните мрежи.

„Скъпи приятели, скъпи фенове.
Макар и с носталгия съм сигурен, че взимам правилното решение. Една прекрасна и много важна част от живота ми намери своя край. Аз се оттеглям от професионалния тенис. Имам толкова много чувства, които трудно мога да опиша на лист хартия. Горд съм, че се изправих пред всичките предизвикателства през годините.
Благодарен съм за това, което тенисът ми даде: образование, дисциплина, приятелства и незабравими моменти. Тъжен съм, защото кортът наистина ще ми липсва. Щастлив съм, че имах възможността да работя това, което обичах от дете. Благодаря на всички, които се присъединиха към мен в това невероятно пътуване, продължило 14 години.
Пико Монако”.

Монако приключи кариерата си с 9 титли (8 на клей) и общо 21 финала. Най-доброто постижение на аржентинеца е достигането до №10 в ранглистата на АТР (юли, 2012).

Последният си трофей Монако спечели миналата година на турнира в Хюстън. От началото на този сезон той няма победа в основна схема. През последните години кариерата на Монако беше белязана от контузии, които редовно го вадеха от Тура.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини