Ноле: Лесно мога да захвърля ракетата и да си гледам живота



15-05-2017 14:20 | Станко Димов

Много неща се промениха за Новак Джокович през последната година. Преди 12 месеца сърбинът пристигна в Рим като шампион от надпреварата в Мадрид и с огромна преднина на върха в ранглистата. Този път Джокович ще започне участието си във Вечния град с едва една спечелена титла за сезона (Доха) и без големи надежди скоро да си върне водачеството в ранглистата. На пресконференция Ноле призна, че преминава през преходен период и увери феновете си, че работи изключително усърдно, за да се върне към победите.

„Ако мога да опиша играта си с една дума, то имам чувството, че минавам през преходен период. От началото на кариерата ми имах късмета, че имах само една посока – нагоре, в моите резултати. В продължение на години играех на високо ниво и показвах постоянство. След като спечелих „Ролан Гарос” чувството беше различно. Никога преди не съм имал този проблем, след като спечеля голям турнир, да намеря начин да се мотивирам отново. Но миналата година за първи път в моя живот, открих празнота в мотивацията. Имах нужда от няколко месеца, за да осмисля нещата.

Сезонът започна добре за мен и спечелих в Доха. За съжаление след това загубих в Австралия, но психически се чувствах все по-добре с всеки изминал ден. Просто играта ми не беше на необходимото ниво. Доволен съм, че стигнах до полуфинал в Мадрид, това е най-добрият ми резултат от началото на годината и ми показа, че съм в правилния път”, коментира Ноле.

„Ще видим дали тази седмица ще бъде като трамплин за това къде искам да бъда в следващите 6 месеца. Или пък може би ще отнеме още време, нямам представа. Това, което знам със сигурност е, че правя всичко по силите си, за да преоткрия себе си и по нов начин да придобия нова сила в новата си кожа, така да се каже.

Ако не искам да печеля всеки мач, в който участвам, още титли от Големия шлем и отново да бъда №1 в света, тогава изобщо няма да играя повече тенис професионално. Постигнал съм толкова много в кариерата си, че мога да захвърля ракетата и да се наслаждавам на живота си. Имам семейство и очаквам второ дете. Защо трябва да продължавам да бъда под толкова голямо напрежение? Разбира се, защото искам да печеля. Винаги е боло така, но това, което хората не разбраха е, че трябваше да стигна дълбоко в себе си, за да намеря ново вдъхновение и мотивация да отворя нова страница. Резултатите ще дойдат сами и ще бъдат в следствие на добрата работа и усилията, които полагам всеки ден”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини