Григор Димитров срещу Дел Потро (превю)



15-05-2017 07:27 | Николай Драганов

Григор Димитров определено нямаше голям късмет при жребия за "Мастърс 1000" турнира в Рим, който отреди още в първи кръг българинът да се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро.

Двубоят е тази вечер не преди 20:30 българско време на централния корт и ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg, както и да бъде наблюдаван на някои от следните линкове:
ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3

До този момент Гришо и Дел Потро са се срещали четири пъти, като бившият №4 и шампион от US Open през 2009 година неизменно стига до крайния успех, като е загубил само един сет. Първите им два сблъсъка са през 2013 година, като и двата мача са в зала - в Ротердам и Париж. Гришо е по-близо до успеха във френската столица, след като печели първия сет, но допуска обрат. Още два пъти двамата се срещнаха през миналата година - на трева в Щутгарт и отново в зала в Стокхолм, а Дел Потро записа чисти победи.

Що се отнася до турнира в Рим, Димитров има малко повече успех. През 2014 година Гришо игра полуфинал, където отстъпи на Рафаел Надал. Най-доброто представяне на Дел Потро е четвъртфинала през 2009 година, а за последно аржентинецът взе участие в тази надпревара през 2013 година. Гришо участва в Рим и през миналия сезон, но отстъпи още в първи кръг на Александър Зверев след тежко поражение с 1:6, 4:6.

Макар червените кортове да не са най-любимата настилка на Дел Потро, 198-сантиметровият гигант все пак може да се похвали с четири трофея на клей. За последно той спечели титла на червени кортове през 2012 година в Ещорил, а последният му трофей изобщо дойде през 2016 година в Стокхолм. През този сезон аржентинецът има 7 победи и 4 загуби, като пропусна голяма част от турнирите, в това число и Australian Open.

Всичките му четири поражения обаче дойдоха от играчи от Топ 6 - той бе спрян от Милош Раонич на полуфинал в Делрей Бийч, на два пъти от Джокович (в Акапулко и Индиън Уелс) и един път от Федерер в Маями.

Сезонът на клей за Дел Потро започна тежко - той се завърна в любимата си Португалия за турнира в Ещорил, като записа победа в първи кръг, но трагедия в семейството го принуди да се завърне у дома без да успее да изиграе мача си от втори кръг срещу Райън Харисън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини