Димитър Кузманов отстъпи на финала в Санта Марина



14-05-2017 13:05 | Tennis24.bg

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отстъпи на финала на турнира „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на ITF, който се проведе на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.


Четвъртият поставен пловдивчанин загуби от водача в схемата Албано Оливети от Франция в равностоен двубой с 4:6, 6:7(5) след час и 39 минути игра. За Димитър това беше първи финал за 2017 година.


Достигалият до №161 в света Оливети направи единствения пробив в мача за 4:3 в първата част. Като цяло 23-годишният Кузманов имаше повече точки за брейк (3 срещу 2 на съперника), но не успя да реализира нито една. Това се дължеше и на добрия сервис на французина, който спечели 85,7 процента от точките на първи сервис и постигна 7 аса.


В тайбрека на втората част Мико водеше с 5:3 точки, но загуби следващите 4 разигравания, а с това и финала. Той взема 10 точки за ранглистата на АТР, където е 515-и и 1145 евро от наградния фонд. Албано Оливети заслужи 18 точки и 1944 евро.Двамата бяха наградени от изпълнителния директор на „FPI Hotels& Resorts“ Никола Петков, а сред българската агитка на трибуните бе и звездният гимнастик Йордан Йовчев.

 

Международният турнир за мъже „Санта Марина Къп“ беше поредното състезание от богатия календар на ТЦ „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).

 

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини