Младенович за Tennis24.bg: Очаквах да си подаря титла за ЧРД



14-05-2017 09:37 | Златка Замова

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Испания


Кристина Младенович загуби битката за титлата в Мадрид след поражение с 5:7, 7:6 (4), 2:6 от Симона Халеп, а добрата новина за 184-сантиметровата французойка са спечелените 650 точки за ранглистата и чека за малко над половин милион евро. От новата седмица тя ще заеме №14 в ранглистата.

 

"Кики", както е популярна Кристина в тура, е от сръбски произход и се състезава за Франция, но освен френски и английски, Младенович говори приличен испански, с което спечели адмирациите на публиката в Мадрид през седмицата.

 
„Имах болки в гърба, опитах да ги превъзмогна и да се насладя на мача, но не успях да се боря до края", призна Кристина. "Турнирът беше дълъг и за двете ни, направихме страхотна битка днес, над 2 часа и половина, показахме може би най-добрия си тенис - тичахме за всичко наляво и надясно. Мога само да се гордея с представянето ни“, подчерта красивата французойка.


Макар да не скри разочарованието си Младенович, все пак намери сили да се пошегува: „Поздравления за Симона, толкова тича... може да се запише и за маратон в Мадрид (смее се)". 


В по-сериозен тон тя коментира, че е опитала да нанася тежки удари и да постави съперничката си под напрежение, но Халеп е отговорила отлино, с много тичане, постоянство и мисъл на корта. "В третия сет направи няколко суперточки, от 2:4 не можах да я удържа и стана 2:5, иначе мачът може би щеше да е още по дълъг“, призна тя.


Кристина Младенович добави, че ако има болки няма да играе в Рим и Париж, но има надежди за позитивно развитие. В диалог с кореспондентката на Tennis24.bg Младенович съжали за изпуснатия трофей, който щеше да бъде страхотен подарък за рождения и ден, който настъпваше след часове. "Малко съм разочарована, защото очаквах подаръка си за утре, но той не дойде", призна тя, а на въпрос от нашата медия дали няма да се постарае да си го получи в Рим, Младенович отвърна, че има мускулен проблем, но ще лети за италианската столица, ще почине и ще направи всичко възможно да играе.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини