Надал пред Tennis24.bg: Важна победа, готов съм за следващия мач



13-05-2017 20:43 | Златка Замова

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Испания


Рафа Надал записа 24-а кариерна победа срещу Новак Джокович в 50-ия мач помежду им. Почти 31-годишният испанец отново показа блестяща форма и страхотна игра, фаворит е за 5-а титла от турнира в Мадрид, както и предстоящите в Рим и Париж (ще гони рекордна 10-а!). Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо гледаше мача в компанията на Раул и турнирния директор Маноло Сантана, заедно с пълните трибуни аплодира на крака победната точка на Надал, който е запален мадридист. Рафа успя да напълни както централня корт „Маноло Сантана“ (12 000 места), така и залата с журналисти (към 70, сред които и кореспондента на Tennis24.bg).

 

 „Важно бе да победя днес, имах серия загуби, но беше време... Последните години не бяха добри за мен, точно обратно на неговите. Понякога и играейки добре може да не спечелиш мача. Победата означава,че имам добра динамика и съм във възход, а и пред тази публика в Мадрид... Сервирах добре, използвах успешно форхенда си, особено в първия сет. Топката откачаше повече днес и ми бе по-удобно. Може би той направи някои грешчици, опита да вкара бекхенди, знаех че го наранявам. Втория сет бях по-нервен, защото отдавна не бях го побеждавал, направих някои грешки...той вдигна ниво... Играейки срещу бекхенда му имах повече проблеми, той опитваше да избегне форхенда ми, а аз да сменям срещу драйва му. Накрая имах възможности да поема инициатива и затворих.

Знам че Новак прави промени, но съм сигурен че в Рим и "Ролан Гарос" ще защити реномето си – похвали сърбина Надал и категорично отрече да се смята за фаворит в Париж. – Фаворит ще е, който е добре в тези 2 седмици, няма смисъл отсега да се прогнозира.“


Матадорът от Майорка сподели и очакванията си за финала утре (чака победителя от екзекутора на Гришо Доминик Тийм и Пабло Куевас):


„Тийм е млад с невероятен потенциал, също са му удобни високо отскачащите тук топки. Пабло също е на високо ниво, в направи много хубави мачове в Монте Карло, довечера ще е оспорван полуфинал. Готов съм, който и да дойде. Целта ми е да играя отлично срещу най-силните.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини