Пиронкова изпусна 3 сетбола и загуби



13-05-2017 19:20 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на квалификациите на "Премиер" турнира в Рим на клей и така записа пета поредна загуба.


Поставената под №13 в схемата на пресявките отстъпи на световната номер едно на двойки Бетани Матек-Сандс от Съединените щати с 6:7(6), 4:6 след два часа и 11 минути игра. В първия цвят българката имаши 3 сетбола.


В началото Цвети успя да пробие за 3:2 и после затвърди, въпреки че се мина през две равенства. При 3:5 водачката в ранглистата на двойки сервираше за оставане в сета и се справи убедително. След това Пиронкова застана на линията за подаване. Тя имаше общо три сетбола, но ги пропиля и в крайна сметка Матек-Сандс върна брейка при 5:5. После пловдивчанката поведе с 40:15, но американката измъкна подаването си. Цветана взе 12-ия гейм и вкара частта в тайбрек.


В него смяната на полетата дойде при 4:2 за първата ни ракета. Но 32-годишната тенисистка от Финикс, Аризона, спечели четири поредни точки. Пиронкова отрази двата сетбола и стигна до 6:6. Но при третата възможност Матек-Сандс затвори частта след час и 12 минути игра.


Американката стартира с брейк втората част, но българката тутакси го върна. Бетани Матек-Сандс проби отново за 5:4 и после сервираше за мача. Тя поведе с 40:0, после направи две двойни грешки, но при третия мачбол успя.


Цветана си тръгва с една точка за ранглистата, където е №74. За последно Пиронкова записа победа на 12  срещу Евгения Родина в квалификациите в Доха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини