Давид срещу Голиат



27-01-2011 17:11 | Станко Димов

Голямата надежда на Великобритания за първа титла от Шлема от години насам - Анди Мъри, се намира само на мач от повторен финал на Australian Open. Мъри, който миналата година загуби спора за титлата от Роджър Федерер, ще трябва да пребори втората ракета на Испания Давид Ферер.

 

Изненадващо или не, вчера роденият във Валенсия състезател изхвърли големия претендент за титлата Рафаел Надал, който напусна Мелбърн с травма.

 

Въпреки еуфорията на Острова след отпадането на Рафа, Мъри в никакъв случай не трябва да подценява Ферер, който от началото на сезона се намира в страхотна форма и няма загуба. Давид спечели подгряващия турнир в Окланд.


"Давид се представя фантастично в турнира. Ако продължава да играе по този начин има своите шансове. Ще се радвам много, ако той спечели в Мелбърн. Той е фантастично момче и добър приятел", сподели световният номер 1 Рафаел Надал.


От своя страна Анди Мъри, който загуби от Роджър Федерер и на финала на US Open през 2008-ма година, също се представя силно от началото на турнира. До момента той е загубил само един сет в мача си с Александър Долгополов, като сякаш така и не бе истински затруднен до момента.



ФИЗИЧЕСКИ УДАР


Най-голямата опасност пред 23-годишния шотландец се крие във физическата издръжливост на Давид Ферер. Испанецът изстрелва бомби от всяка точка на корта и показва страхотна физическа издръжливост.

 

До вчера никой не слагаше Ферер сред вероятните съперници на Мъри, но сега положението е различно. До момента двамата са изиграли 5 мача, като Давид води с 3:2 победи. За последно мериха сили на заключителния турнир в Лондон, където Мъри се наложи с 6-2, 6-2.


"Това е просто един мач. Както винаги досега аз ще се боря до последно, за всяка една точка на корта. Анди е страхотен играч, но аз не се страхувам", каза Ферер.
Това ще бъде втори полуфинал за испанеца в турнири от Големия шлем.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини