Андре Агаси е сред вариантите за треньор на Джокович



09-05-2017 11:18 | Николай Драганов

Носителят на 8 титли от Големия шлем Андре Агаси е сред претендентите за треньор на бившия №1 Новак Джокович, твърдят авторитетни западни издания. Според Telegraph Ноле ще се обърне именно към Агаси, след като през миналата седмица изненадващо освободи дългогодишния си екип.


Според агента на Ноле Едоардо Арталди все още няма решение за конкретно име, но Eurosport припомня думите на сърбина в Мадрид. "Следващият ми треньор ще бъде някой, който има сходен опит с моя. Не са много играчите от миналото, които са успявали да стигнат до това ниво, така че ще видим", каза в събота Джокович. 


Именно Агаси е един от играчите, които подобно на Новак са печелили всички четири титли от Големия шлем. С титли от Australian open, Уимбълдън и US Open, но не и от "Ролан Гарос" беше Борис Бекер, който доскоро работеше с Джокович. Под негово ръководство Ноле спечели шест титли от Шлема.


Наскоро пък Агаси коментира, че "няма да има възможност", когато бе попитан дали може да стане треньор на Ник Кириос. Според Telegraph обаче Ноле може да се обърне към легендарния американец като към "консултиращ тип треньор", който ще бъде на разположение само около 10 - 12 седмици в годината.


В края на май Ноле ще навърши 30 години, а в търсене на най-добрата му форма може би изглежда добър вариант да се обърне към играч, преживял дълголетие в тениса, коментира Eurosport. Американецът спечели две титли от Големия шлем след като навърши 30, като последният му трофей през 2003 година в Австралия беше спечелен на 32-годишна възраст. Агаси завърши кариерата си на US Open през 2006-та година на 36-годишна възраст, като започна този сезон под №7 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини