Бушар спря Шарапова в Мадрид (снимки)



09-05-2017 06:47 | Любомир Тодоров

Южени Бушар записа престижна победа на турнира в Мадрид, след като се наложи над шампионката от 2014 година Мария Шарапова със 7:5, 2:6, 6:4 след два часа и 52 минути игра.


В последните дни Бушар влезе в остър медиен сблъсък с Шарапова, като я нарече "измамница". Рускинята пък отговори, че ще й отговори на корта.


В началото и двете имаха възможности за пробив, но първа го осъществи Шарапова. Тя постигна брейк на 15 за 4:2. Канадката реагира и моментално го върна. Бушар излезе напред с втори пробив за 5:4 и след това сервираше за спечелването на частта. Бившата приятелка на Григор Димитров не се смути и взе гейма на 15. Джени пак проби и отново подаваше за сета. Рускинята поведе с 40:30, но този път не остана да върне брейка. Бушар стигна до сетпойнт и го реализира. Частта продължи 70 минути.


Маша заигра още по-агресивно и взе втория сет, като спечели четири поредни гейма от 2:2.


В заключителния сет канадката проби на нула за 4:3, но Шарапова тутакси направи рибрейк. Бушар обаче отново проби за 5:4 и след това затвори двубоя, след като преди това отрази две точки за нов рибрейк.


Интересен факт е, че бившата номер едно в света спечели повече точки (112-107). Мария направи и 44 печеливши удари при 49 непредизвикани грешки, 9 от които бяха двойни. Джени записа 20 уинъра и 27 грешки.


В третия кръг Бушар се изправя срещу водачката в схемата Ангелик Кербер от Германия.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини