Баща и син Савови с победа в журналистическия турнир Santa Marina



08-05-2017 17:06 | Tennis24.bg

Ваканционно селище Санта Марина край Созопол за трета поредна година бе домакин на традиционния журналистически тенис турнир. Оспорвани мачове и страхотна атмосфера съпътстваха целия състезателен ден.

В медийното състезание тази година своя дебют направи Минчо Сербезов от Дарик Радио Стара Загора, които стартира с победа, но тя не бе достатъчна за крайното класиране.

Голямата изненада се оказа втория дебютант на турнира – Крум Савов- Младши, който заедно със своя баща - известния спортен журналист със същото име от вестник „Галерия“, успя да се класира за финал след три поредни успеха в група II. Техен опонент в спор за първото място бе двойката на Георги Дончев, председател на тенис клуб „Журналист“ и Йово Николов от вестник „Капитал“.

Изключително оспорваният мач за купата се реши с тайбрек, завършил 7-5 за семейство Савови, които спечелиха приза за тази година. Купата на победителите връчи Никола Петков, Изпълнителен директор на FPI Hotels&Resorts. Той беше удостоен със статуетка за страхотната работа и отличната организация, за които домакините от Санта Марина се бяха постарали.

Участниците имаха възможността не само да се насладят на удоволствието от играта, но и да бъдат зрители на квалификационната част на международния мъжки турнир Santa Marina Cup с награден фонд 15 000$. Състезанието в основна схема ще се проведе от 8 до 14 Май с участници от 20 държави.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини