Мъри: Очакванията ми са високи



08-05-2017 09:59 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри ще стартира участието си на "Мастърс" турнира в Мадрид с двубой срещу Гилермо Гарсия-Лопес или Мариуш Копил. Заради по-слабата първа част на сезона и невероятното представяне на Рафаел Надал, погледите очаквано са насочени към испанеца, но и Мъри има високи очаквания.


Анди успя да спечели титлата в Мадрид през 2015 година, надигравайки на финала именно Надал, а през миналия сезон изгуби финалния мач от Новак Джокович. Той обаче е уверен, че условията в испанската столица са напълно подходящи за нова хубава седмица.


"Това е страхотен град, много красив. Комплексът е чудесен за феновете, имате страхотни кортове, много хора идват да гледат тренировките", обърна се Мъри към журналистите по време на своята пресконференция. "Имаме много пространство във фитнеса, хубава храна. Наистина една чудесна надпревара за всички играчи. Всяка година става все по-добре", засипа британецът с похвали организаторите.


"В Барселона се представих добре, изиграх три мача за три дни, имах дълъг тричасов мач с Албер Рамос-Виньолас в петък. Чувствах се добре, когато излязох на следващия ден на корта", сподели Мъри, който достигна до полуфинал в Барселона, загубен от Доминик Тийм. "Тренирах добре тук в последните няколко дни. Щастлив съм от начина, по който играя. Започвам да се движа по-добре и чувствам, че сервирах по-добре, което е важна част от моята игра", добави Мъри.


Той призна, че през миналата година значително е подобрил сервиса си, което се е отразило и на резултатите му. "Не е лесно да печелиш мачове на това ниво, ако те пробиват често. Надявам се да сервирам по-добре тази седмица", пожела си той, след което коментира и ситуацията около своя колега, приятел и съперник на корта Новак Джокович.


"Трудно е да пътуваш с един и същ човек или хора за 10, 11, 12 години. Голямо рядкост е в наши дни подобно партньорство да продължи толкова дълго заради интензитета. Много пътуване, мното време далеч от семейството. Прекарвате много часове заедно на ден. Не съм разговарял с него за това, но може би е почувствал, че е време за промяна. Но няма защо да се гледа на това като на нещо негативно, те очевидно имаха много успешно партньорство. Сигурен съм, че са се разделили в отлични отношения. Ще видим какви ще бъдат следващите му ходове", коментира световния №1.


Що се отнася до себе си, Мъри призна, че не вижда причина да не повтори или дори да подобри миналогодишните си постижения по време на сезона на клей. Той успя да достигне до финал в Мадрид и на "Ролан Гарос", както и да спечели титлата в Рим.

 

"Очакванията са високи. Искам да се представя добре в следващите седмици. В някакъв смисъл това е най-важната част от сезона. Има няколко големи турнира един след друг. Мотивиран съм и ги очаквам с нетърпение", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини