Мадрид 2017 vs. Мадрид 2016 - прилики и разлики



07-05-2017 10:26 | Tennis24.bg

От една страна ситуацията за Анди Мъри и Новак Джокович не се е променила много - точно преди година двамата отново бяха начело в ранглистата и влязоха в основната схема на "Мастърс" турнира в Мадрид като основни фаворити за титлата.


Но от друга страна, нещата са доста различни за световните №1 и №2. Освен разменените позиции в ранглистата, двамата очакват надпреварата и с друго настроение, тъй като ще търсят позитивен рестарт на сезона ако искат да запазят преднината си на върха.


Джокович, който спечели турнира през миналата година, ще защитава 1000 точки, а миналогодишнитя финалист Мъри има да брани 600. И двамата ще се опитат да възвърнат самочувствието си, което сякаш липсва през 2017 година. 


Ноле започна годината с победа над Мъри в Доха, което му донесе 67-ма титла в кариерата. Но засега тя се оказва единствена през този сезон. И не само това - сърбинът не успя да достигне дори до полуфинал в четирите си други участия в тура. Мъри "добави" към финала в Доха и един трофей в Дубай, но от тогава не е достигал до нито един финал.


Но Мадрид може би е правилното място за рестарт. През миналата година Мъри се бори в три сета на финала, но успя да си отмъсти седмица по-късно на финала в Рим. Джокович все пак имаше последната дума, побеждавайки британеца на финала на "Ролан Гарос".

През 2016 година Джокович изживя най-добрия си сезон на червени кортове. В Мадрид той спечели 29-та "Мастърс" титла и 64-та в кариерата, изравнявайки Бьорн Борг и Пийт Сампрас. В Париж той успя да спечели и дългоочаквания първи трофей от "Ролан Гарос". 


Ако Джокович и Мъри се "подхлъзнат" в Мадрид, не забравяйте, че тук е Краля на краля, който продължава да си пробива място напред в ранглистата. Световния №5 Рафаел Надал е в познатата си форма за това време от годината. Той успя да спечели титли №10 в Монте Карло и Барселона. Рафа има четири трофея от Мадрид, което е най-доброто постижение измежду "голямата четворка" - Джокович, Мъри, Федерер и Надал.


Испанецът ще може да натрупа хиляди точки в следващите седмици, тъй като контузията му скъси клей сезона през миналата година. През 2016 година, Надал достигна до полуфинал в Мадрид, до четвъртфинал в Рим и се отказа преди мача си от трети кръг в Париж заради травма.

 

Източник: ATPworldtour.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини