Сензационно: Джокович изгони Вайда и целия си щаб!



05-05-2017 14:14 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович се раздели с щаба си, начело с дългогодишния му наставник Мариян Вайда. Новината потвърди лично Джокович, който публикува съобщение в официалния си сайт. Освен Вайда, аут от екипа на Ноле са още фитнес-треньорът Гебхард Фил Грич и физиотерапевтът Милян Аманович. Сърбинът е взел решението след „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

„Благодарен съм на Мариян, Гебхард и Милян за дългогодишното приятелство, професионализъм и отдаденост, които демонстрираха към моите цели в кариерата. Без тяхната помощ нямаше да достигна до толкова големи висоти. Знам, че те посветиха живота си на това да постигна целите си и да сбъдна мечтите си. Те винаги са били моята движеща сила.

Решението не беше никак лесно, но всички ние чувствахме, че имаме нужда от промяна. Изключително благодарен съм им за невероятната връзка, която изградихме през годините. Те са част от моето семейство и това никога няма да се промени”, коментира Джокович.

„Времето, прекарано с Новак е като цял живот”, каза от своя страна Вайда. „Ние бяхме част от много от неговите невероятни постижения, живеехме и дишахме с неговите мечти. Дадох всичко от себе си като треньор и съм много горд с постигнатите резултати. Достигнахме до точка, до която всички мислим, че в отбора има нужда да влезе свежа енергия. Новак може да постигне още ужасно много успехи и аз вярвам, че ще го направи. Убеден съм, че той ще остане на върха не тениса още дълго време и ще продължи да радва милионите си фенове по света със своите победи. Разбира се, че ще продължим да се консултираме един друг и да се виждаме, защото преди всичко ние сме семейство”, добави Вайда.

Новак допълни, че тази „шокова терапия” ще му помогне да подобри резултатите си.
„Искам да продължа да развивам нивото си на игра. Обичам живота в Тура и усещам, че започвам нещо ново. Аз съм хищник и моята голяма цел е да се завърна на победния път отново”.

Любопитното е, че на този етап няма информация за раздяла с испанския духовен гуру Пепе Имас, който изненадващо започна работа с Ноле в края на миналата година. Точно в този период екипа на сърбина напусна Борис Бекер, който според неофициална информация, не е бил съгласен с методите на Имас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини