Трима българи продължават в Мароко



03-05-2017 16:20 | Tennis24.bg

Гергана Топалова продължава отличното си предсктавяне. 17-годишната българка постигна убедителна победа с 6:1, 6:1 срещу Емели Лиуса Шварте от Германия и се класира за третия кръг на турнира за юноши и девойки в Казабланка, Мароко, който е от първа категория на ITF.


Следващата съперничка на Топалова, която е поставена под номер 6, е Зозя Кардава от Русия. За Гергана, която почиваше в първия кръг, това е шеста поредна победа на сингъл, след като преди 10 дена спечели турнира от втора категория в Пловдив.


Държавната шампионка за жени Топалова започна успешно и участието си на двойки. Заедно с полякинята Вероника Фалковска те спечелиха първия си мач с 6:2, 6:3.

 

След прекрасното си представяне през последните седмици пловдивчанката се изкачи до 73-о място в световната ранглиста за девойки, като със сигурност ще участва на "Ролан Гарос", като засега ще започне от квалификациите.


При момчетата Адриан Адреев също преодоля втория кръг. Той победи поставения под номер 6 руснак Алексей Захаров със 7:5, 6:3. В първия си мач на турнира българинът не загуби гейм, след като водеше с 6:0, 1:0 на американеца Уилям Уудол, който се отказа.


Отлично представяне в Мароко прави и Симон Антони Иванов. 16-годишният български тенисист започна от квалификациите, където записа две убедителни победи. След това отстрани белгиеца Готие Онклен след 4:6, 7:5, 6:1 преди да се справи с поставения под номер 13 Макс Стюърт от Великобритания след успех с 6:2, 4:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини