Дел Потро се чувства като у дома си в Ещорил



Дел Потро се чувства като у дома си в Ещорил
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-05-2017 08:45 | Николай Драганов

Бившият №4 в света и шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро ще открие своя сезон на червени кортове през тази седмица с участие на турнира от сериите ATP 250 в Ещорил. "Кулата от Тандил", както е популярен аржентинецът, обяви, че този град много му напомня на дома.


"Много обичам да бъда в Португалия. Чувствам се като у дома", призна той. Хуан Мартин определено има причина да обича тази надпревара - той ще играе тук за четвърти път, а предишните му три участия включват два трофея - през 2011 и 2012 година, общо 10 победи и само една загуба. 


"Ещорил е прекрасно място за мен. Имам страхотни спомени от този турнир. Сега е малко различно, има различен стадион. Но въпреки това е прекрасно за играчите и аз съм много щастлив да бъда тук", обяви Дел Потро, който за последно игра в Португалия през 2012 година. 


"Винаги, когато започна в Португалия, след това имам чудесен сезон на клей. Това е добра традиция и ще се опитам да я повторя", призна той. През 2012 година, след като спечели втората си титла в Ещорил, той игра полуфинал в Мадрид и четвъртфинал на "Ролан Гарос". През 2017 година този турнир ще бъде пети за него и първи от загубата му от Роджър Федерер в Маями. 


Всичките шест загуби на Дел Потро от началото на сецона дойдоха от опоненти в Топ 6 на ранглистата. Петият поставен в Ещорил аржентинецът ще се изправи в първи кръг срещу Юичи Сугита във вторник, който се представя добре в последните седмици.


"Чувствам се добре, чувствам се готов за началото на сезона на клей и се надявам да постигна добри резултати. Имам доста фенове тук, хората са прекрасни с мен и съм радостен, че ще мога да им покажа своя тенис", завърши Дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини