Надал: Приемам случилото се и продължавам напред



26-01-2011 14:44 | Николай Драгиев

Рафаел Надал не пожела да се оправдае с физическите си проблеми за загубата от Давид Ферер в четвъртфиналите на Australian Open. Според него само най-подготвените могат да печелят най-големите турнири, тъй като сезонът е много дълъг.

Той изтъкна, че не иска да се създава впечатление, че винаги когато губи, това е поради физически проблем.

"Негативните моменти са част от спорта. Не знам нищо за травмата. Нека уважаваме победителя - Давид игра страхотно. Не искам да изглежда, че винаги, когато губя, това се дължи на някакъв страничен проблем. В Доха не бях здрав, сега е друго нещо," коментира Надал.

"Готов съм да посрещна както големите успехи, така и тези моменти. Мисля че кариерата ми е добра до момента. Миналата година бях голям късметлия, но не може винаги да бъде така. През 2010 също започнах по този начин, а след това, годината се превърна в най-добрата за мен. Невъзможно е да я повторя."

Самият Надал признава, че е започнал тази седмица с много оптимизъм, тъй като се е чувствал все по-добре до днешния ден. "Дадох най-доброто от себе си, но не се чувствам на 100%. Почувствах проблем в началото и след това мачът почти приключи. Беше трудно, тъй като играх срещу страхотен тенисист. Не можех да сторя нищо повече. Играх страхотно срещу Чилич, чувствах се отлично. От ден на ден ситуацията ставаше все по-добра. Днес не беше моят ден обаче."

"Не мога да кажа нищо за травмата. Предпочитам да не го правя. Приемам случилото се и продължавам напред. Мразя, когато се случва така. Мразя да се отказвам и не исках това да се повтори втори път в Австралия," обясни през сълзи Надал след срещата с Ферер.

Ето и как самият Рафа си обяснява случилото се. "Живея ден за ден. За да печеля най-големите турнири, трябва да съм перфектно подготвен. Сезонът е невероятно дълъг. Само най-добрите, най-подготвените физически и психически могат да задържат топ позициите дълго време."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини