Шампионката Кербер отпадна рано в Щутгарт, Серина остава №1



27-04-2017 21:39 | Николай Драганов

Световната №2 Ангелик Кербер напусна рано надпреварата в Щутгарт след загуба 2:6, 5:7 от Кристина Младенович в двубоя от осминафиналите. По този начин германката пропусна възможността да се завърне под №1 в ранглистата. Още поне две седмици там ще остане Серина Уилямс, въпреки че американката не е играла от Australian Open, където спечели титлата.


Кербер беше шампион в последните две издания на надпреварата и отстъпи първото място в ранглистата на Серина именно заради загубата на точките от Щутгарт, където през миналата година турнирът се проведе седмица по-рано. 


Германката допусна пробив още на старта на първия сет и бързо изостана с 0:3, а при 2:5 за втори път загуби подаването си. Младенович регистрира и двете си точки за пробив в сета, докато Кербер не успя да се възползва от двата си шанса още в първия гейм.


Втората част беше по-оспорвана, като отново в първия гейм Младенович трябваше да спасява четири точки за пробив. Веднага след това, точно както и в първия сет, Младенович на свой ред проби от първата си възможност. Германката все пак се върна в мача с пробив за 2:3, а след това изравни, но при 6:5 в своя полза 19-тата в света Младенович стигна до нова точка за пробив, реализира я и се класира на четвъртфинал.


Там тя ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а при нова победа е възможен двубой срещу Мария Шарапова. В първия си мач Младенович успя да победи Миряна Лучич-Барони.


Поражения в Щутгарт записаха други фаворитки като Светлана Кузнецова, която отстъпи на Лаура Зигмунд след 4:6, 3:6 и Йохана Конта, отстъпила на Анастасия Севастова. Елена Веснина пък беше отстранена от Наваро след 6:2, 6:4 в полза на испанката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини