Родик в яростна защита на Шарапова: Наивници, тенисът е бизнес, а Мария отговаря на всички критерии



27-04-2017 16:17 | Станко Димов

Бившият №1 при мъжете Анди Родик се изказа изцяло в подкрепа на Мария Шарапова и станалите прословути „уайлд кард”, които рускинята получи за турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим. Американецът е категоричен, че тенисът, освен елитен спорт, е и много сериозен бизнес и заяви, че напълно подкрепя турнирните директори, които решават да поканят рускинята.

„Не е честно да наказваме хора, които вече са изтърпели наказанието си. Не е лесно да си извън тениса в продължение на година и половина, това е голяма пауза. Познавайки Мария мисля, че тя е твърде умна, за да вземе нещо, което знае, че е нелегално. Тя разбира бизнес ефекта от ситуацията и не би взимала нещо в продължение на десет години, ако то е незаконно”, коментира Родик.

„От друга страна трябва да погледнем от морална гледна точка в турнирите. Но това е бизнес. В тениса няма домакински отбор. Затова е важно да привлечеш някой, който е успешен или такъв, който да привлича интерес и място на челните страници. Фактът, че в Щатите в момента разговаряме за турнира в Щутгарт е показателен”, допълни Родик.

„Омръзна ми да слушам хора, които се правят на съдници. За мен те са малко наивни в момента. Какво мисля аз? Заслужава ли Мария Шарапова „уайлд кард”? Разбира се! Аз съм на мнение, че „уайлд кард” трябва да се дава на хората, които могат да генерират най-голям интерес, да стигнат далеч в турнира, както и на най-добрите, които са на разположение в момента. Мария отговаря на всички тези критерии. Аз нямам проблем с това и няма да критикувам турнирните директори, които търсят най-доброто за своите турнири”.  

Припомняме, че Шарапова беше остро критикувана от редица нейни колежки, сред които Агниешка Радванска, Доминика Цубулкова, Симона Халеп, Южени Бушар и др. Против рускинята се изказа и водачът в ранглистата при мъжете Анди Мъри. Бившият такъв обаче – Родик, застана изцяло на страната на Мария.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини