Десетата е факт



23-04-2017 16:59 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за рекорден 10-и път титлата от „Мастърс 1000” турнира на червени кортове в Монте Карло. На финала на надпреварата испанецът надви сънародника си Алберт Рамос-Виньолас с 6:1, 6:3 за малко повече от час игра.

По този начин Матадора спечели първи трофей за сезона, след като по-рано през годината загуби на финалите на Australian Open, Акапулко и Маями. Испанецът стана и първият тенисист, който печели един турнир цели 10 пъти.

За Рафа това е 70-та титла в кариерата, както и 50-а на червени кортове. В надпреварите от „Мастърс 1000” сериите той вече има 29 трофея. За Рамос-Виньолас пък това беше дебютно участие във финал на надпревара от подобна категория.

С изключение на първия си двубой срещу Кайл Едмънд, Рафа Надал не загуби сет в турнира. На финала испанецът успя да направи по два пробива в сетовете, като в същото време нито веднъж не загуби своето подаване.

Следващата седмица Надал ще играе на АТР 500 турнира в Барселона, където също има да защитава титла. Ако триумфира в каталунската столица, Надал ще спечели втори турнир 10 или повече пъти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини