Радванска: Никога не бих дала „уайлд кард” на Шарапова



21-04-2017 15:43 | Станко Димов

Бившата №1 в света Мария Шарапова не трябва да получава покана за участие на започващия в края на месец май „Ролан Гарос”. Това мнение изказа най-добрата полска тенисистка Агниешка Радванска.

Както е известно, следващата седмица Шарапова ще се завърне на корта и ще участва на турнира на клей в Щутгарт, където получи „уайлд кард” от организаторите. За Маша това ще бъде първо участие в надпреварата след 15-месечното наказание за допинг.

В същото време пък от Френската тенис федерация разкриха, че ще обявят решението си дали да дадат „уайлд кард” на Шарапова на 15-и май.

„Сега в Германия, след това в Испания (Мадрид). Досега в кариерата си Шарапова не е получавала покани за „Ролан Гарос” и Уимбълдън и според мен това не трябва да се променя. Тя трябва да спечели мястото си с добри резултати”, коментира Радванска пред спортния ежедневник „Przeglad Sportowy”.

Първоначално Шарапова беше наказана за 2 години, след като даде положителна допинг проба на Australian Open 2016. В последствие обаче санкцията беше редуцирана на 15 месеца.

Наскоро несъгласието си от получените покани от Шарапова изрази световният №1 при мъжете Анди Мъри. Той се обяви против „уайлд-кард” за Маша.

„Няма да крия възгледите си. Моето мнение се припокрива с това на Мъри”, каза още Радванска, която има едва 2 победи в 15 мача срещу рускинята.

„Подобен тип покани за играчи трябва да има само в случаи, в които тенисист се връща от контузия, заболяване или друг подобен инцидент. Но не и когато се връща след наказание за допинг. Мария трябва да възобнови кариерата си по различен път, участвайки първоначално на малки турнири. Ако аз бях турнирен директор тя нямаше да има шанс да получи „уайлд кард”, каза още Ага.

„Ролан Гарос”, където Шарапова е двукратна шампионка, започва на 28 май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини