Агентът на Шарапова: Наказанието й даде шанс за трета кариера



18-04-2017 09:23 | Николай Драганов

Агентът на Мария Шарапова Макс Айзенбъд обяви, че най-вероятно тя ще направи всичко възможно да остане на корта до Олимпийските игри в Токио през 2020 година. В интервю за CNN Sport Айзенбъд коментира, че това една ли е щяло да бъде цел на Мария, ако тя не е била наказана да не играе тенис за 15 месеца. 


"Ако не се беше случило това наказание, най-вероятно това щеше да бъде последната и година. Сега обаче мисля, че тя ще играе до Токио, ако е здрава", коентира Айзенбъд. Той уточни, че почивката се е отразила позитивно на Шарапова в чисто физически смисъл. 


Бившата №1 е страдала от много контузии преди година, но сега е напълно здрава. "Тялото и беше в лоша форма. През първите шест месеца определено се нуждаше от почивка", призна агентът на рускинята, според когото наказанието и е дало шанс за "трета кариера".


"Преди операцията в рамото, след операцията и сега. Гледах тренировките и през миналата седмица и си помислих - не е за вярване колко мотивирана и добра е", добави Айзенбъд. 


Заради липсата на ранкинг Шарапова се нуждае от "уайлдкард", за да участва в големите турнири. Тя вече получи покани за надпреварата в Щутгарт, както и за тези в Рим и Мадрид. Агентът на Шарапова потвърди, че интерес има от най-различни турнири по целия свят. "Всеки един WTA турнир се свърза с мен, всеки един", настоя той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини