Томич: Не съм мотивиран да играя за Купа Дейвис



18-04-2017 08:38 | Николай Драганов

Втората ракета на Австралия и бивш №17 в света Бърнард Томич затвори вратата пред възможността да помогне на своята Австралия в опита на страта да достигне първи финал за Купа "Дейвис" от повече от десетилетие. 


Томич се намира в изключително лоша форма, която му отрежда №43 в ранглистата. Още по-лошата новина за него е, че в Монте Карло записа шестата си загуба в първи кръг от началото на 2017 година. Той вече има 7 поражения и едва две победи - на Australian Open срещу Томаш Белучи и Виктор Естреля Бургос, съотвено №62 и №103 в ранглистата.


24-годишният носител на три ATP титли не игра за Австралия при победата в първи кръг на Чехия, нито в четвъртфиналите срещу САЩ. Нарушавайки дългото мълчание по темата, Томич обяви, че "не е особено заинтересован" да бъде в състава за полуфинала срещу Белгия през септември.


"Не ме разбирайте погрешно. Купа "Дейвис" е страхотна надпревара, нещо голямо за нас в Австралия, но не е мой приоритет в момент", заяви Томич след поредното ранно поражение, този път в Монте Карло от Диего Шварцман. "Моят приоритет е да се завърна в Топ 20 и да атакувам Топ 10", добави той.


"Желая им успех. Аз имам да работя здраво и когато намеря мястото си, ще мисля отново за Купа "Дейвис". Играл съм много в този турнир през своята кариера и в момента е нещо, което не ме мотивира", коментира Бърнард по отношение на своите колеги, които са водени от легендата на австралийския тенис Лейтън Хюит. В отсъствието на Томич втора ракета на Австралия след Ник Кириос е 22-годишният Джордан Томпсън, който заема №79 в света към момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини