Раонич и Гаске също няма да играят в Монте Карло



14-04-2017 09:21 | Николай Драганов

Световният №6 Милош Раонич и №22 в ранглистата Ришар Гаске се присъединиха към списъка от играчи, които няма да вземат участие в третия за годината и първи на клей турнир от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

 

Роджър Федерер, Гаел Монфис и Ник Кириос са останалите водещи тенисисти, които засега обявиха, че пропускат надпреварата.

 

Раонич се бори с контузия в подколянното сухожилие от февруари насам. Той не успя да излезе за своя финален мач в Делрей Бийч, както и за двубоя си от трети кръг в Маями заради тази травма. Канадецът изобщо не се появи и на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс.

 

Ришар Гаске пък изобщо не е излизал на корта от 13 февруари, когато участва на турнира в Марсилия. Французинът има сходна травма с тази на Раонич.

 

Канадецът е участвал шест пъти в Монте Карло, като при последните си три участия отпадна на четвъртфинал. За Гаске тазгодишното участие можеше да бъде под №11, а най-доброто му представяне е през 2005 година, когато загуби от Надал на полуфинал.

 

Испанският ветеран и "черна котка" на нашия Григор Димитров и №57 в света Николос Басилашвили ще заменят Раонич и Гаске в основната схема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини